PROTON ELIC RB-I M-4 PROFESSIONAL O BİR CANAVAR
PROTON ELIC RB-I M-4 PROFESSIONAL Dedektör Yeraltı Görüntüleme cihazını Assuva dedektör firmasından satın alabilirsiniz. M-4 Professıonal yer altı görüntüleme cihazı yerli ve milli dünyanın en son teknolojisi dijital sensör aygıtı tamamı firmamız Assuva savunma sanayi yüksek mühendisleri tarafından geliştirilmiş kolaylaştırılmıştır. Comand ekran,Yüksek çözüm, 64 PXS Dijital Thermal sansör,Üç eksenli manyetik. Dijital sensör, ayarlanabilir eksenler, Kişiye özel hassasiyet ayarları sağlam ve hafif gövde kolat taşınabilir kutu tasarımı.
KISACA AYGITI TANIYALIM:
M-4 Aygıtı tamamen dijital sensöre sahiptir. Aygıt manyetik sensörü üç eksenden oluşur ( X Y Z ) eksenleri otomatik tarama yapar diğer yandan cihazın arka command ekranın da görsel dokunmatik istenildiğinde kullanılır.
Örneğin; tek yönlü ( Z ) ekseni taraması ya da ( X,Y ) gibi farklı eksenlerde ayarlama yaparak tarama yapılabilir. Bu tarama cihazın arka kısmanda ki command sinyal şiddeti görülebilir ve yükselen alçalan sinyal OSİLATÖRÜ vardır. Metalik nesnelerde yukarı doğru yükselir ve kırmızı renkle temsil eder bu durum akıcı anlık sinyali işlemektedir.
Boşluk veya geniş zeminde açık renk mavi boşluk ( Oda,Tünel,Geçit) gibi oluşumlara koyu mavi asilatör de aşağı doğru iniş yapar.
Diğer taraftan bu tarama işlemi ve bu işlemlerin tamamını PC bağlı olmaksızın command ekrandan görülebilmektedir. PC bağlı iken işlenmiş veriler görülebilir.
Thermal sensör 64 PXS özelliğe sahiptir ve dijital işlenir veri görseli ve tanımlaması çok yüksektir.
Bu tarama biçiminde cihazın arka comand arkasında tam ekran 64 PXS eşit bir biçimde yükseklikte ekranda her bir noktayı yüksek çözümlü canlı görme olanağı sunmaktadır.
Bu taramalar istenildiğin de pc bağlanırlıkla işlenmiş bir veri açıklıkla 3D görülebilir comand ekranda alınan veri ile PC arasında değerler bakımından ( 1,2 ) birim farklılık gösterebilmektedir. Ancak taramanın zemin farkı tam bir ölçü ile değerinden görünür gece taramaların da ve ıslak zemin, karlı zemin, pataklık zemin, gibi unsurlarda thermal mod taraması tespitinden çok normal olucaktır.
Dahası her iki sensör hassasiyeti cihazın kendi comand ekranında istenildiğinde yükseltip alçaltma seviyesine tayin edilebilir. Ve çok kirli bir alanda örneğin; atık metallerin olduğu alanlarda tarama yaparken rahat ve pürüzsüz görüntü alınabilir. Ve daha bir çok kişiselleştirilmiştir.
Kullanım alanları:
- Müze ve jeo arkeolojik araştırma zemin ön tanım işleri
- Gökbilim enstitüleri gök taşı bilimcileri
- Üniversiteler okullar yer bilim dalları bölümleri
- Su altı materyal ve görüntüleme
- Afad, umke gibi kurum ve kuruluşlar arama kurtarma ve deprem sonrası canlı tespiti
- Hobi amaçlı veya professıonal define ve arkeolojik araştırmalar
- Belediyeler boru,büyük su kaçağı tespiti,toprak altı kazı öncesi zemin tanımlama ve kayıp boru künk menhol tespitlerinde
- Nato boru hatları koruma ile mükellef kurum yada kuruluşlar ( kaçak boru çekim hatları tespiti )
Ve akla gelebilecek toprak veya su altına dair her anomali tespitinde kullanıma uygundur.
Teknik özellikleri:
-Radar: Micro dalga doppler radar
-Frekans: 433 Mhz
-Tarama frekansı :max 5 Ghz
-Lazer:1pps
-Digital sensör tarama:64 PXS
-Manyetik sensör:3 eksenli
-Max derinlik:50 mt
-Max tarama menzili:1000 mt
-Çalışma sıcaklığı:-20 derece & +40 derece arası
-İyi kullanım sonuç:%95
-Yazılım sunum şekli: 3D&3D aktarım ile 4D ( DAT ) CVS
-Batarya süresi:20.000 MLamp 30&50 saat hava şartlarında degişim gösterebilir
–Garanti süresi:2 yıl
Teslimat kapsamı:
- Taşıma çantası siyah renkte G SHOK su geçirmez
- Sırt çantası MIL TEC
- Cihaz ana ünite
- Prop sensör
- Güç kablosu
- Power bank
- Şarj adaptör
- Boyun askı aparatı
- Kullanım kılavuzu
- Kullanım CD si
Not-Bilgisayar dahil değildir.
Uyumlu Bilgisayar windows 10
Opsionel aksesuar:
-GPS anteni
-Kişiye özel üretim esaslar
-Kutu tipi ve şekil farklılıkları
Sahip olduğu belgeler:
1-) NATO Stok Kodu-( NCAGE-TH763 )
2-) Dünya Standartları ( CE ) Belgesi
3-) ISO 9001 Kalite Belgesi
4-) ISO 14001 Kalite Belgesi
5-) ISO 22000 Kalite Belgesi
6-) ISO 45001 Kalite Belgesi
7-) ISO 27001 Kalite Belgesi
😎 ISO 10002 Kalite Belgesi
9-) ISO 18001 Kalite Belgesi
10-) OHSAS 18001 Kalite Güvence Belgesi
Cihazı Hızlı Tanıma İmkan Kabiliyet Teknik Bilgi Amaç
Thermal sensör-) 4 satır 16 sütun 64 PXS thermal kameradır. Baktığı açıdaki thermal farklılıkları 64 PXS çözünürlüğünde görebilir görüş açısı 60 derecedir
Manyetik sensör-) manyetik sensör bulundugu konumdaki DC manyetik alan şiddetini ölçer 64 adet olması aynı anda 64 farklı noktadakimanyetik alan ölçerek daha hızlı veri toplanmasını sağlar.
Sistem ya thermal ya da manyetik olarak seçilmeli çalışabilir tüm sensörlerden veri toplandıktan sonra baktığı yön bilgisi ile birlikte bilgisayar yazılımına BLUETOOTH üzerinden veriyi gönderir.
Bilgisayara ortamında bir kürenin merkezinde olan kamera kürenin kabuğunun iç yüzeyini ilgili renklere boyar bu bakılan doğrultudaki thermal ya da manyetik alan şiddetinin renk karşılığı olarak görüntü oluşur.
PROTON ELIC RB-I cihazı aranılan hedefi (thermal ve manyetik) sensörleri aracılığı ile hedefi uzaktan tespit eder derinligi ve konumunu operatöre anında bilgisayar ekranında yansıtır diğer yandan hedefin ne oldugu ve metal cinsi hakkında detaylı bilgi sunmaktadır. Cihaz hızlı bir şekilde oda tünel geçit sığınak gömülü mühimmat yaşamsal malzeme gibi oluşumları tespitinin yanı sıra thermal sensörleri vasıtası ile agaç arakası yada kar altına gizlenmiş bir unsun varsa bunla ilgilide tespit olanağı sunmaktadır.
Bu veri sunumu 3d görsel özel yazılımı sayesinden kullanımı ve anlaşılması çok kolay haldedir.kullanıcı başlat durdur komutu ile anlık veri sunumu alabilmekle birlikte bütün komutlar ve yazılımlar türkçe menüye sahiptir
İstenildiğinde bu veriler anında harita üzerinden ve GPS kaydı alınması olanagı sunmaktadır. Yazılım bu durum için uyarlıdır.
Cihaz tek kişi tarafından tek başına kullanılabilmektedir.
Tarifname:
Teknik Alan: İstenilen herhangi bir sensör ile IMU sensörünün birleştirilmesiyle elde edilen,360 derece görüntü ve veri kaydı alabilen üç boyutlu panoramik gösterim cihazı çalışma sistemi ile ilgilidir.
Sitemin Alt Yapısı: Günümüzde teknoloji her geçen gün gelişmektedir ve güncellenmektedir. Üç boyutlu (3D) görüntülü oluşumu da gelişen teknolojilerden birisidir. Göz ile bir cisme ait en ve boy oranları algılamak kolay olurken aynı cismin derinliğinin algılanması mümkün olmamaktadır. Sağ ve sol göz için ayrı ayrı görüntüler sağlanarak beyinde bu iki görüntünün birleşmesi ile üç boyutlu görüntü oluşmaktadır. 3D fotoğraf veya film kameraları da benzer şekilde işlev görmekte ve kayıt tekniği kullanarak kayıt yapmaktadır. Yani görüntüyü ayrı lensten yakalayarak kayıt etmektedir.
Günümüzde 3D film çekimleri için kullanılan iki kamera görüş açıları hesaplanarak aynı noktaya odaklamakta ve odaklanan kameraların aynı zamanda aynı yolda hareket ederek kayda alınması istenmektedir. Birbirlerinden farklı zaman ve yolda hareket eden kameralarda üç boyutlu görüntü elde etmek mümkün olmaktadır. Bu nedenle istenmeyen hareket ve farklılıkları ortadan kaldırmak için kameralar sabitlenmiş şekilde durmaktadır.
Tarifname:
ÜÇ BOYUTLU PANORAMİK GÖSTERİM CİHAZI VE ÇALIŞMA SİSTEMİ 5 Teknik Alan Buluş, istenilen herhangi bir sensör ile IMU sensörünün birleştirilmesiyle elde edilen, 360 derece görüntü ve veri kaydı alabilen üç boyutlu panoramik gösterim cihazı ve çalışma sistemi ile ilgilidir. 10 Buluşun Alt Yapısı Günümüzde teknoloji her geçen gün gelişmekte ve güncellenmektedir. Üç boyutlu (3D) görüntü oluşumu da gelişen teknolojilerden birisidir. Göz ile bir cisme ait en ve boy oranlarını algılamak kolay olurken aynı cismin derinliğinin algılanması mümkün 15 olmamaktadır. Sağ ve sol göz için ayrı ayrı görüntüler sağlanarak beyinde bu iki görüntünün birleşmesiyle üç boyutta görüntü oluşmaktadır. 3D fotoğraf veya film kameraları da benzer şekilde işlev görmekte ve kayıt tekniği kullanarak kayıt yapmaktadır. Yani görüntüyü iki ayrı lensten yakalayarak kaydetmektedir. 20 Günümüzde 3D film çekimleri için kullanılan iki kamera görüş açıları hesaplanarak aynı noktaya odaklanmakta ve odaklanan kameraların aynı zamanda ve aynı yolda hareket ederek kayda alınması istenmektedir. Birbirinden farklı zaman ve yolda hareket eden kameralarla üç boyutta görüntü elde etmek mümkün olmamaktadır. Bu nedenle istenmeyen hareket ve farklılıkları ortadan kaldırmak için kameralar birbirine 25 sabitlenmiş şekilde durmaktadır. Üç boyutlu bir modele uyarlanabilen görüntülerden birisi de panoramadır. Panorama farklı açılardan çekilen birden fazla resmin geniş açılı olarak tek bir resim haline getirilmesine olanak sağlamaktadır. Panoramik kameralar, bir veya birden fazla 30 lens kullanılarak hem 180 derece hem de 360 derece panoramik görüntü elde edebilmektedir. Panoramik kamerayla elde edilen ses ve görüntüler veri kayıt ortamında kaydedilmektedir. Görüntü işleme yoluyla da ölçülmüş veya kaydedilmiş 1 olan görüntü verileri bilgisayar ve yazılım yardımı ile bir elektronik ortamdan başka bir elektronik ortama aktarılarak aygıtta okunabilir hale getirilmektedir. Tekniğin bilinen durumunda, iki boyutlu (x ve y ekseni) verilerin birleştirilmesiyle üç 5 boyutlu görüntü elde edilebilmekte ve aynı anda sadece tek bir sensörden gelen verilerin kaydı yapılabilmektedir. Mevcut teknikte yere doğru sabit tutularak örnekleme yöntemiyle veri toplayıp görselleştirme yapılmaktadır. Konumlandırma ya manuel ya da GPS gibi konumlandırma uydularından faydalanılarak yapılmaktadır. Kullanıcı araştırma yapacağı arazinin hemen hemen her bir noktasını gezerek 10 örnekler toplayarak görsel veriler elde etmektedir. Günümüzde, fiziksel ortam ile elektronik cihazları birbirine bağlayarak köprü işlevi gören sensörler, değişkenlerin giriş büyüklüklerine göre çeşitlilik göstermektedir. Sıcaklık, basınç, dalgaboyu, akım, yoğunlaşma ve geçirgenlik gibi bu değişkenlerin 15 değerleri mekanik, termal, elektriksel, manyetik, ışıma ve kimyasal sensörler ile ölçülmekte ve elektrik sinyaline çevrilmektedirler. Sensörler beslenme şekillerine göre pasif sensörler ve aktif sensörler olmak üzere iki şekilde gruplandırılmaktadır. Pasif sensörler çevrelerinden aldıkları sinyalleri ölçerken, aktif sensörler sinyallerini kendileri üretip bu sinyalin dış ortamla 20 etkileşimlerini ölçmekte ve sinyallerini kendileri yaydıklarından dolayı daha fazla enerjiye ihtiyaç duymaktadırlar. Aktif sensörler ürettikleri sinyal türüne göre de analog veya dijital sinyal çıkışı vermektedirler. Analog sensörler de sinyal mikro denetleyicilere yönlendirilmeden önce (A/D) analog25 dijital konvertörler kullanılarak dijital sinyale çevrilmektedir. Dijital sensörlerde ise giriş ve çıkış değerlerinde analog sensörlerinde olduğu gibi değişkenlik olmamakta ve ayrık sinyal üretmektedirler. Söz konusu buluş, üç boyutlu panoramik gösterim cihazı ve çalışma sistemi; tekniğin 30 bilinen durumunda olduğu gibi analog sensörler veya dijital sensörler ile sinyali mikro denetleyiciye göndermekte fakat tekniğin bilinen durumundan farklı olarak mikro denetleyiciye gönderilen bilgiyi IMU (Inertial Measurement Unit – Atalet Ölçüm Birimi) 2 ile birleştirerek üç boyutlu panoramik olarak 360 derece görüntü ve veri kaydı alabilmektedir. Buluş, üç boyutlu panoramik gösterim cihazı ve çalışma sistemi ile yapılan bu kayıt program sayesinde USB, Bluetooth veya Wifi üzerinden ana ünite ile 5 haberleşmektedir. Ana ünite imu sensörden elde ettiği 3 boyutta 360 derecede duruş açısı ile kendisine bağlı sensörlerden gelen verileri programa göndermektedir. Bir kürenin merkezinden kürenin iç duvarına bakan bir görüş açısını ekrana yansıtmaktadır. Bu programla bilgisayar ortamında açılabilmekte ve bilgisayar ortamına aktarılan bu kayıt ile, bir kürenin içerisinden kürenin iç kabuğuna doğru 10 istenilen açıda bakılarak, çekim yapılan noktanın 360 derecelik anomali farklılıkları panoramik olarak incelenebilmektedir. Bu bakış açısı IMU sensörden gelen quaternion (dördey) verilerinden duruş açısı hesaplanmaktadır. Elde edilen duruş açısına göre kürenin iç duvarının ilgili bölgesi sensörden gelen verinin şiddetine göre ilgili renkte boyanmaktadır. Böylece kullanıcı 15 sensörü farklı açılarda tutarak kürenin iç duvarını sensörden aldığı sinyal seviyesine göre boyanmasını sağlamaktadır. Belli bir tarama sonrasında program ile elde edilen sinyal şiddetinin görsel karşılığını kürenin iç duvarında oluşturmaya başlayacaktır. Çeşitli sinyal işleme ve interpolasyon algoritmaları ile görsel şekillerin etkisi arttırılması sağlanmıştır. Böylece düşük sinyal seviyelerinde dahi belirgin görüntüler 20 elde edilmektedir. Buluşun yapısal ve karakteristik özellikleri ve tüm avantajları aşağıda verilen şekiller ve bu şekillere atıflar yapılmak suretiyle yazılan ayrıntılı açıklama sayesinde daha net olarak anlaşılacaktır ve bu nedenle bu değerlendirmenin de bu şekiller ve ayrıntılı açıklama göz önünde bulundurularak yapılması gerekmektedir. 25 Buluşun Açıklanmasına Yardımcı Şekiller Şekil 1: Üç boyutlu panoramik gösterim cihazının çalışma sistemine ait şematik gösterim Buluşun Açıklanmasına Yardımcı Referanslar 30 1. Mikro denetleyici 3 2. IMU sensörü 3. Dijital sensörler 4. Analog sensörler 5. Kontrol butonları 5 6. LCD panel 7. Kablosuz modül 8. Bilgisayar a. Dijital sensörlerden gelen sinyalin dijital iletişim hattı ile mikro denetleyiciye iletilmesi 10 b. Mikro denetleyiciden gelen sinyalin kablolu iletişim hattı ile bilgisayara iletilmesi c. Analog sensörlerden gelen sinyalin analog İletişim hattı ile mikro denetleyiciye iletilmesi d. Mikro denetleyiciden gelen sinyalin kablosuz iletişim hattı ile kablosuz 15 modüle iletilmesi Buluşun Açıklanması Buluş, mikro denetleyici (1), IMU sensörü (2), dijital sensörler (3), analog sensörler (4), kontrol butonları (5), LCD panel (6) ve kablosuz modül (7) kısımlarından oluşan 20 üç boyutlu panoramik gösterim cihazı ve çalışma sistemi ile ilgilidir. Söz konusu buluş, üç boyutlu panoramik gösterim cihazı; tüm sistemi kontrol ederek sensörlerden aldığı bilgiyi IMU sensörü (2) ile birleştiren mikro denetleyici (1), üç boyutlu uzayda hareket tespitini algılayarak 360 derece yönlendiren IMU sensörü (2), 25 dijital haberleşmeyi sağlayan dijital sensörler (3), analog haberleşmeyi sağlayan analog sensörler (4), kullanıcının cihazı kontrol etmesini sağlayan tuş takımlarından oluşan kontrol butonları (5), cihazın ayarlarının yapılmasını sağlayarak menüyü ve anlık alınan verileri gösteren ekran LCD panel (6) ve kablosuz olarak bilgisayarla (8) haberleşmeyi sağlayan kablosuz modül (7) kısımlarının birbirine entegre edilmesi ile 30 oluşmaktadır. Buluş konusu, üç boyutlu panoramik gösterim cihazının çalışma sistemine ait işlem basamakları aşağıdaki gibidir: 4 • IMU sensörün içinde bulundurduğu ivme, gyro ve pusula sensörlerinden ve algılayıcı olarak çalışan hassas termal ve manyetik sensörlerden oluşan ve dijital sensörler I2C ve SPI arayüzleri ile kontrol ünitesindeki mikrodenetleyici 5 ile haberleşen dijital sensörlerden (3) gelen sinyalin dijital iletişim hattı ile mikro denetleyiciye (1) iletilmesi (a), • Mikro denetleyiciden (1) gelen sinyalin kablolu iletişim hattı ile bilgisayara (8) iletilmesi (b), • Hassas termal ve manyetik sensörlerden oluşan ve mikrodenetleyicinin dahili 10 16Bitlik ADC ile okunan, analog sensörlerden (4) gelen sinyalin analog iletişim hattı ile mikro denetleyiciye (1) iletilmesi (c), • Program ile USB vüzerinden kablosuz veya Bluetooth veya Wifi üzerinden kablosuz olarak haberleşebilen mikro denetleyiciden (1) gelen sinyalin kablosuz iletişim hattı ile kablosuz modüle (7) iletilmesi (d). 15 Söz konusu buluş, üç boyutlu panoramik gösterim cihazı ve çalışma sistemi termal ve manyetik sensörler ile de birlikte çalışabilmektedir. Böylece kaydedilecek görüntünün termal olarak algılanması da sağlanmaktadır. 20 Buluş, üç boyutlu panoramik gösterim cihazı ve çalışma sisteminde mikro denetleyiciye (1) gönderilen bilgi IMU sensörü (2) ile birleştirerek üç boyutlu panoramik olarak 360 derece görüntü ve veri kaydı alabilmekte aynı zamanda bu kaydı kendi hafızasında tutabilmektedir. Üç boyutlu panoramik gösterim cihazı ve çalışma sistemi ile kayıt programla bilgisayar (8) ortamında açılabilmektedir. 25 Bilgisayar (8) ortamına aktarılan bu kayıt ile bir kürenin içerisinden kürenin iç kabuğuna doğru istenilen açıda bakılarak, çekim yapılan noktanın 360 derecelik anomali farklılıkları panoramik olarak incelenebilmektedir. Buluş, cihazda ölçüm sensoru olarak manyetik, elektromanyetik, termal ya da optik sensörler kullanılabilir. Manyetik sensör TT-140 kodlu fluxgate tekniğinde çalışan 30 1V/50uT hassasiyetinde bir sensördür. Manyetik alan şiddetini 0-5V aralığında gerilim çıkışı olarak sisteme vermektedir. 5 Söz konusu buluş, ana ünite I2C protokolü ile duruş açısını IMU sensörden alır. 16bit ADC ile de Manyetik sensörden ölçülen manyetik alan şiddeti değerini alır. Bu iki veriyi panoramik olarak birleştirerek elde edilen veriyi bilgisayara gerçek zamanlı olarak Bluetooth ya da istenilen herhangi bir arayüz üzerinden gönderir. 5 Üç boyutlu panoramik gösterim cihazı ve çalışma sistemi, bilgisayar programı aldığı bu veriyi ilgili duruş açısına göre renklendirerek kullanıcının anlayacağı şekilde görselleştirir. Program bir kürenin kabuğunun içine kürenin merkezinden bakan bir kamera şeklinde görselleştirme yapar. Alınan duruş açısı ve manyetik alan şiddeti kürenin kabuğunun içini ilgili açı ve şiddete göre boyama yapılır. Kullanıcı 10 olabildiğince fazla farklı açılarda ölçüm alarak kabuğu boyar. Böylece zamanla kürenin kabuğunun içi manyetik sensör kullanılmışsa manyetik bir izdüşüm, termal bir sensör kullanılmışsa da termal bir izdüşüm şekli oluşmaktadır Bu buluş, bu teknik ile kullanıcı bulunduğu noktadan ayrılmadan o noktanın 3 eksende 360 derece duruş açısında veri toplamasını sağlayacaktır. Bu işlem 3 15 eksenli kameralara benzetilebilir. Bu kameralarda birden fazla farklı yönlere bakan kameralar bulunmaktadır. Bu kameralardan duruş açıları hiç değiştirilmeden elde edilen veriler birleştirilerek 3 eksende de 360 derecelik görüş açıları elde edilmektedir. Kullanılan sensör bulunduğu duruş açısına göre 1 piksellik bir renk aramaktadır. Kullanıcı etrafında dönerek veri toplayarak içinde bulunduğu küreyi 20 boyayarak 3 eksende 360 derecelik görüntü elde eder. Her istemde bahsi geçen teknik ve diğer tüm özellikleri bir referans numarası takip etmekte olup, bu referans numaraları sadece istemleri anlamayı kolaylaştırmak adına kullanılmıştır, dolayısıyla bunların örneklendirme amaçlı olarak bu referans numaraları ile belirtilen işlem basamaklarının hiçbirinin kapsamını sınırladığı 25 düşünülmemelidir. Teknikte uzman bir kişinin buluşta ortaya konan yeniliği, benzer yapılanmaları kullanarak da ortaya koyabileceği ve/veya bu yapılanmayı ilgili teknikte kullanılan benzer amaçlı diğer alanlara da uygulayabileceği açıktır. Dolayısıyla böyle 30 yapılanmaların yenilik ve özellikle tekniğin bilinen durumunun aşılması kriterinden yoksun olacağı da aşikârdır. 6 İSTEMLER 1. Buluş, TT-140 kodlu fluxgate tekniğinde çalışan 1V/50uT hassasiyetinde manyetik sensör ile manyetik alan şiddetini 0-5V aralığında gerilim çıkışı 5 olarak sisteme veren üç boyutlu panoramik gösterim cihazı ve çalışma sistemi ile ilgili olup, özelliği; 16bit ADC ile manyetik sensörden ölçülen manyetik alan şiddeti değerini ve ana ünite I2C protokolü ile duruş açısını tüm sistemi kontrol ederek alan IMU sensörü (2) ile bu iki veriyi panoramik olarak birleştirerek elde edilen mikro denetleyici (1), veriyi bilgisayara gerçek zamanlı olarak Bluetooth 10 ya da istenilen herhangi bir arayüz üzerinden gönderen IMU sensörü (2), dijital haberleşmeyi sağlayan dijital sensörler (3), analog haberleşmeyi sağlayan analog sensörler (4), kullanıcının cihazı kontrol etmesini sağlayan tuş takımlarından oluşan kontrol butonları (5), cihazın ayarlarının yapılmasını sağlayarak menüyü ve anlık alınan verileri gösteren ekran LCD panel (6) ve 15 kablosuz olarak bilgisayarla (8) haberleşmeyi sağlayan kablosuz modül (7) kısımlarının birbirine entegre edilmesinden oluşması ile karakterize edilir. 2. İstem 1’e uygun üç boyutlu panoramik gösterim cihazı ve çalışma sistemi ile ilgili olup, özelliği; sisteme hem dijital hem analog algılayıcı sensör bağlanabilen üç boyutlu panoramik gösterim cihazının çalışma sistemine ait 20 aşağıdaki işlem basamaklarını içermesi ile karakterize edilir: • IMU sensörün içinde bulundurduğu ivme, gyro ve pusula sensörlerinden ve algılayıcı olarak çalışan hassas termal ve manyetik sensörlerden oluşan ve dijital sensörler I2C ve SPI arayüzleri ile kontrol ünitesindeki 25 mikrodenetleyici ile haberleşen dijital sensörlerden (3) gelen sinyalin dijital iletişim hattı ile mikro denetleyiciye (1) iletilmesi (a), • Mikro denetleyiciden (1) gelen sinyalin kablolu iletişim hattı ile bilgisayara (8) iletilmesi (b), • Hassas termal ve manyetik sensörlerden oluşan ve mikrodenetleyicinin 30 dahili 16Bitlik ADC ile okunan, analog sensörlerden (4) gelen sinyalin analog iletişim hattı ile mikro denetleyiciye (1) iletilmesi (c), 7 • Program ile USB vüzerinden kablosuz veya Bluetooth veya Wifi üzerinden kablosuz olarak haberleşebilen mikro denetleyiciden (1) gelen sinyalin kablosuz iletişim hattı ile kablosuz modüle (7) iletilmesi.
Cihaz İmkan Ve Kabiliyetleri:
Yer altında gömülü bulunan el icraatı ile ya da dogal zeminde oyularak oluşturulmuş tünel magara depo tarzı oluşumların tespitinde (betonarme-örgü duvar-kaya zemin oyularak yapılmış) tünel mağara gibi oluşumları tespit yeteneğine sahiptir.
Zemin koşulları (ıslak-karlı-buzlu-kayalık-engebeli-mineralli. ) vb her zemin koşulunda kusursuz çalışmaktadır.
Bu imkanların yanı sıra derinlik ve uzaklık tespiti de cihaz yazılımda mevcuttur.