Anadolu Ajansının, 25 Şubat 2023 tarihinde basına servis ettiği ve youtube da yayınlanan görüntülü haber: Youtube da izlemek için tıklayınız

 

İhlas haber ajansının 14 Şubat 2023 tarihinde televizyonlara servis ettiği, enkaz Altında Olan Canlıları Termal Dedektör İle Tespit Ediyorlar  : Youtube da izlemek için tıklayınız

 

Show TV ana haber bülteninde 14 Şubat 2023 tarihinde yayınlanan, Enkaz altındakiler termal kamera ile böyle tespit ediliyor  haberimiz :Youtube da izlemek için tıklayınız

 

Haberturk televizyon kanalında 13 Şubat 2023 tarihinde yayınlanan termal kamera ile yaşam izi aranıyor haberimiz :

Youtube da izlemek için tıklayınız

12 Şubat 2023 tarihinde Show TV ana haber bülteninde yayınlanan termal kamera mucizesi haberimiz :

Youtube da izlemek için tıklayınız

Yerli ve milli görüntüleme cihazı deprem bölgesinde kullanılıyor: TRT HABER kanalında 9 Şubat 2023 tarihinde  yayınlanan  haberimiz :

Youtube da izlemek için tıklayınız

Jandarma Termal Kameralar İle Enkazda Arama Yapıyor

8 Şubat 2023 tarihinde İhlas Haber Ajansında, yayınlanan  haberimiz :

Youtube da izlemek için tıklayınız

Depremin 248. saatinde enkazdan çıkarılan Aleyna, yer altı görüntüleme cihazıyla bulundu...

Samsun İl Jandarma Komutanlığı Kavak Asayiş Komando Bölüğü Yer Altı Görüntüleme ekipleri, 15 Şubat Çarşamba günü Kayabaşı Mahallesi'nde deprem nedeniyle çöken Atabey Apartmanı'nın enkazında sağ olan kişlerin olduğu bilgisini aldı. İhbar üzerine bölgeye giden komandolar, "Proton Elic Yer Altı Görüntüleme Cihazı" ile enkaz alanında incelemede bulundu. Termal arama sayesinde 5 metre derinlikte 2 ısı tespit eden komandolar, durumu AFAD ekipleriyle paylaştı. AFAD'ın koordinesinde enkaz altında çalışmaya başlayan Nallıhanlı madenciler, yaklaşık 20 saatlik çalışmanın ardından depremden 248 saat sonra 17 yaşındaki Aleyna Ölmez'i bulunduğu yerden kurtardı. 25 Şubat 2023 tarihinde Anadolu Ajansında, yayınlanan  haberimiz : Youtube da izlemek için tıklayınız 

TRT 1'de yayınlanan program: Tek Yürek’te bu hafta, mühendis Cem Köknar ve itfaiyeci Mehmet Akyol’un depremdeki kahramanlıklarına tanıklık edeceğiz.
Enkaz altı tespitlerde kullanılan cihaz 70 ülkeye ihraç ediliyor

Terör unsurlarına karşı yürütülen operasyonlarda, yer altındaki tünel, sığınak ve depoların tespiti için kullanılmak üzere TSK envanterinde yer alan "Proton Elic" adlı cihaz, "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin ardından yürütülen arama kurtarma çalışmalarında da ekiplere önemli katkı sağladı.

Yerli imkanlarla üretilen ve 70 ülkeye ihraç edilen cihaz, gönderdiği lazer darbeleriyle menzilindeki nesnelerin tespitini sağlıyor.

Bilgisayar veya tablet aracılığıyla nesneleri ekrana yansıtarak kullanıcısına bilgi akışı sağlayan cihaz, kusursuz noktalama ve haritalama yapabiliyor.

Cihazın üretildiği firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, ziyaret ettiği Nevşehir'de, depremin etkilediği illerde arama kurtarma çalışmalarına katılan Ürgüp Belediyesi ve AFAD İl Müdürlüğü ekiplerine birer "Proton Elic" hediye etti.

Enkaz altında kalanlarla ilgili detaylı bilgi veriyor

Başbuğ, terör operasyonlarında Mehmetçiğe destek sağlayacak nitelikte üretilen cihazın, toprak veya beton altındaki canlı cansız unsurların tespitinde de kullanılabildiğini söyledi.

Cihazın GPS sistemine gerek duymadan konum belirme, koordinat çizimi ve işaretleme yapma gibi özelliklerin yanı sıra termal kameraya da sahip olduğunu bildiren Başbuğ, milli yazılım sayesinde kullanıcı personele detaylı bilgiler aktarabildiğini ifade etti.

Başbuğ, ürünün Çin, Japonya, İspanya, Almanya, Güney Kore, İran, Rusya başta olmak üzere 70 ülkeye ihraç edildiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Jandarma Genel Komutanlığı ile yürüttüğümüz çalışmalarla çok güzel bir ürün meydana getirdik. Asrın felaketi olan depremlerde cihazımızdan faydalanıldı ve arama kurtarmada birçok can kurtarmış olduk. Depremlerde derin ısı ölçer termal sistemi ile enkaz altındaki canlı veya cansız kişilerin tespitini yapmaktadır hatta vücut ısılarının ne kadar olduğu, yaralı olup olmadığına dair bize bilgiler verir. Tarama yapan personele uzaklık ve derinlik ile hangi pozisyonda durduğu, kaç kişi olduğuna dair bilgi veriyor."

Firmanın İstanbul'daki tesislerinde üretilen parçalarının ve yazılımın neredeyse tamamının yerli olduğunu vurgulayan Başbuğ, "Yüzde 99 yerli bir cihaz. Bazı materyaller dışarıdan temin ediliyor ancak bunları da önümüzdeki yıllarda kendi bünyemizde üreteceğiz." dedi. Haberin linki için tıklayınız

 

Deprem sonrası onlarca can kurtardı: Yerli enkaz tespit cihazına dünyadan yoğun talep

Türkiye'yi hüzne boğan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta gerçekleşen depremlerin ardından enkaz altındakileri kurtarmak için yapılması gerekenler de önem kazandı. Jandarma personeli tarafından enkaz altında kalan canlıların yerlerini tespit etmede kullanılan yer altı görüntüleme cihazı 70 ülkeye ihraç ediliyor.

Terör unsurlarına karşı yürütülen operasyonlarda, yer altındaki tünel, sığınak ve depoların tespiti için kullanılmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yer alan 'Proton Elic' adlı cihaz, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen arama kurtarma çalışmalarında da ekiplere önemli katkı sağladı. Yerli imkanlarla üretilen ve 70 ülkeye ihraç edilen cihaz, gönderdiği lazer darbeleriyle menzilindeki nesnelerin tespitini sağlıyor. Haberin Devamı için tıklayınız
Akşam Gazetesi: Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde enkaz altında kalanların yer tespitinde kullanılan yer altı görüntüleme cihazı 70 ülkeye ihraç ediliyor.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde jandarma personelince enkaz altında kalanların yer tespitinde etkin şekilde kullanılan yer altı görüntüleme cihazı, 70 ülkeye satılıyor. AA'da yer verilen habere göre, terör unsurlarına karşı yürütülen operasyonlarda, yer altındaki tünel, sığınak ve depoların tespiti için kullanılmak üzere TSK envanterinde yer alan "Proton Elic" adlı cihaz, "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin ardından yürütülen arama kurtarma çalışmalarında da ekiplere önemli katkı sağladı. Yerli imkanlarla üretilen ve 70 ülkeye ihraç edilen cihaz, gönderdiği lazer darbeleriyle menzilindeki nesnelerin tespitini sağlıyor. Bilgisayar veya tablet aracılığıyla nesneleri ekrana yansıtarak kullanıcısına bilgi akışı sağlayan cihaz, kusursuz noktalama ve haritalama yapabiliyor. Cihazın üretildiği firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, ziyaret ettiği Nevşehir'de, depremin etkilediği illerde arama kurtarma çalışmalarına katılan Ürgüp Belediyesi ve AFAD İl Müdürlüğü ekiplerine birer "Proton Elic" hediye etti. ENKAZ ALTINDA KALANLARLA İLGİLİ DETAYLI BİLGİ VERİYOR. Başbuğ, AA muhabirine, terör operasyonlarında Mehmetçiğe destek sağlayacak nitelikte üretilen cihazın, toprak veya beton altındaki canlı cansız unsurların tespitinde de kullanılabildiğini söyledi. Cihazın GPS sistemine gerek duymadan konum belirme, koordinat çizimi ve işaretleme yapma gibi özelliklerin yanı sıra termal kameraya da sahip olduğunu bildiren Başbuğ, milli yazılım sayesinde kullanıcı personele detaylı bilgiler aktarabildiğini ifade etti. Başbuğ, ürünün Çin, Japonya, İspanya, Almanya, Güney Kore, İran, Rusya başta olmak üzere 70 ülkeye ihraç edildiğini dile getirerek, şöyle devam etti: "Jandarma Genel Komutanlığı ile yürüttüğümüz çalışmalarla çok güzel bir ürün meydana getirdik. Asrın felaketi olan depremlerde cihazımızdan faydalanıldı ve arama kurtarmada birçok can kurtarmış olduk. Depremlerde derin ısı ölçer termal sistemi ile enkaz altındaki canlı veya cansız kişilerin tespitini yapmaktadır hatta vücut ısılarının ne kadar olduğu, yaralı olup olmadığına dair bize bilgiler verir. Tarama yapan personele uzaklık ve derinlik ile hangi pozisyonda durduğu, kaç kişi olduğuna dair bilgi veriyor." Firmanın İstanbul'daki tesislerinde üretilen parçalarının ve yazılımın neredeyse tamamının yerli olduğunu vurgulayan Başbuğ, "Yüzde 99 yerli bir cihaz. Bazı materyaller dışarıdan temin ediliyor ancak bunları da önümüzdeki yıllarda kendi bünyemizde üreteceğiz." dedi.  Haberin Devamı için tıklayınız
TRT Haber: Yerli ve milli görüntüleme cihazı deprem bölgesinde kullanılıyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarda yerli üretim yer altı görüntüleme cihazları da kullanılıyor. Isı ve kemik tespiti yapan cihazlar sayesinde ekipler enkazdaki depremzedelerin yerini nokta atışı tespit edebiliyor. Yaklaşık 60 binanın yıkıldığı enkaz bölgesinde kurtarma ekiplerinin en büyük yardımcısı yer altı görüntüleme cihazı.

Yerli ve milli görüntüleme cihazı Pazarcık'taki deprem bölgesinde kullanılıyor. Enkazlarda bu cihaz sayesinde 36 kişiye ulaşıldı. Bu 36 kişinin 3'ü sağ olarak kurtarıldı. Cihaz deprem enkazına kızılötesi ışınlar gönderiyor. Göçüğün altındaki afetzedenin yeri belirleniyor. Yer altı görüntülüme cihazları Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmalarını kolaylaştırıyor. Kurtarma ekibi cihazın kendilerine yol gösterdiğini belirterek, "Savunma Sanayinin üretmiş olduğu kızılötesi makina ile nokta atışı olarak şuan çalışmalarımıza onunla devam etmekteyiz ve bize çok güzel yol göstermeye başladı" dedi. Haberin Devamı için tıklayınız

Depremde görev alan Türk savunma sanayii ürünleri

Türk savunma sanayii, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkisi altına alan depremler için seferber oldu. Bir çok ürün, deprem bölgelerine sevk edildi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda Türk savunma sanayii, deprem bölgelerine yapılacak maddi ve ayni yardımlar için ilk andan itibaren seferber oldular. Şu ana kadar sektör firmaları, 1 milyar TL’den fazla maddi değere sahip yardımı, ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sundu.

Öte yandan Türk savunma sanayii, bazı özel teçhizatlarını da arama-kurtarma çalışmaları için uzman personelleriyle birlikte deprem bölgelerine sevk etti. Bu sevkiyatların koordinasyonunu da Savunma Sanayii Başkanlığı gerçekleştirdi.

Enkazdaki Canlarımıza Özel Tespit Sistemleri Ulaştı. 10 ayrı şehirde meydana gelen yıkımda, birçok can enkaz altında kaldı. Enkaz altında yaşayanların biran önce tespit edilmeleri için ise Türk savunma sanayii şirketleri tarafından geliştirilen özel görüntüleme ve radar sistemleri, ivedi olarak bölgeye sevk edildi.

Bu sistemler arasında; Duvar Arkası Radar, Çubuk Kamera, Termal Kamera, Yeraltı Görüntüleme ve Analiz Cihazı, Göçük Altı Görüntüleme Cihazları ve Güneş Enerjili Kameralar bulunuyor. Öte yandan arama-kurtarma ekiplerinin koordinasyonu için yine yaka kameraları da Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından bölgeye sevk edildi.

Bu cihazlar sayesinde, enkaz altındaki binlerce canın yeri hassas olarak tespit edildi ve kurtarma ekipleri, o yerlere yönlendirildi.

Görüntüleme ve tespit cihazları ile bölge genelinde ihtiyaç duyulan elektrik enerjisi ihtiyacı için Türk savunma sanayii şirketleri, bölgeye 2000 adede yakın jeneratör de sevk etti. Haberin tamamı için tıklayınız

Enkaz altındakiler jandarmanın yer altı görüntüleme cihazıyla tespit ediliyor

Terör unsurlarına karşı yürütülen operasyonlarda, yer yüzeyinin altındaki tünel, sığınak ve depoların tespiti için kullanılan yerli ve milli imkanlarla üretilen yer altı görüntüleme cihazı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalanların yer tespitinde önemli rol oynuyor. Terör unsurlarına karşı yürütülen operasyonlarda, yer yüzeyinin altındaki tünel, sığınak ve depoların tespiti için kullanılan yerli ve milli imkanlarla üretilen yer altı görüntüleme cihazı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalanların yer tespitinde önemli rol oynuyor. Türkiye'de 10 ili etkileyen depremlerin ardından ekiplerin yıkılan binaların enkazındaki insanların kurtarılabilmesi için zaman ve zorluklara karşı verdiği mücadele sürüyor.Gönderdiği kızılötesi ışınlarla yer altının üç boyutlu görüntüsünü ekrana yansıtan, operasyonlarda teröristlerin tünel ve sığınaktaki yerlerinin belirlenmesini sağlayarak Mehmetçiğe güç katan "Proton Elic Yeraltı Görüntüleme Cihazı", depremin sarstığı 10 ilde de jandarma ekiplerince kullanılıyor. Haberin Devamı için tıklayınız

Hürriyet Gazetesi: Kahraman arkadaşlar, termal kameraları ile 22 kişiyi tespit etti!
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Tunceli’den gönüllü olarak Adıyaman’a giden eski itfaiyeci Gürkan Yılmaz ve arkadaşı Cem Köknar, kendilerine ait termal kamera ile 22 kişiyi tespit etti. Cihazla tespit ettikleri ve 2 gün önce ekipler tarafından kurtarılan 4 yaşındaki Asel bebeğin, enkazdan çıkartılıp duygu dolu kurtarılma anı da cep telefonu kamerasına yansıdı.
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ile Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6'lık depremlerden en çok etkilenen iller arasında yer alan Adıyaman’da arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Tunceli’den yaşayan eski itfaiyeci Gürkan Yılmaz ile Cem Köknar, ellerindeki yer altı görüntüleme cihazıyla birlikte depremin ilk günü valilikten de izin alarak Adıyaman’daki arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Haberin Devamı için tıklayınız
Milliyet Gazetesi: Terör örgütünün korkulu rüyası jandarmanın envanterinde
Savunma sanayi tarafından üretilen ve Jandarma Genel Komutanlığı ile ortaklaşa sürdürülen çalışmalarla yeraltı görüntüleme cihazları bir kilometrelik menzil ile 50 metre derinliği görüntüleyebiliyor. Operasyonlar, tünel ve sığınak gibi yerlerin tespitinde kullanılan cihaz, yüzyılın afetinde de depremzedelerin tespitinde büyük başarı sağladı. Terör örgütünün korkulu rüyası jandarmanın envanterinde Kahramanmaraş merkezli 11 ilde etkili olan yüzyılın felaketinde savunma sanayisinin geliştirdiği yer altı görüntüleme cihazları da etkili şekilde kullanıldı. Assuva Savunma tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen yer altı görüntüleme ve tespit cihazları, bölgede jandarma ve sivil kullanıcılar tarafından aktif şekilde kullanıldı. Haberin Devamı için tıklayınız
Operasyonlarda, yer yüzeyinin altındaki tünel, sığınak ve depoların tespiti için kullanılan yerli ve milli imkanlarla üretilen yer altı görüntüleme cihazı, depremlerde enkaz altında kalanların yer tespitinde önemli rol oynuyor.

Cihaz sayesinde enkaz altındaki çok sayıda kişiye ulaşıldı

Jandarmanın cihaz sayesinde arama kurtarma ekiplerinin başarıya ulaşmasını kolaylaştırdığını kaydeden Yiğit, şunları söyledi:

"İlk günden beri cihazımızla arama tarama faaliyeti gerçekleştirerek işaretleme yapıyoruz. AFAD ekipleri dağınık çalışmaktansa direkt vatandaşlarımızın bulunduğu noktada çalışmakta. Cihazımız daha önce terör olaylarında, mağara, sığınak, yer altı depoları, canlı insan, mayın ve EYP tespitinde kullanılıyordu. Enkazda da kullanılmaya başlandı. Çok güzel de sonuçlar almaya devam ediyoruz. Müdahaleyi hızlı ve net bir şekilde yapabiliyoruz. Çok sayıda canlı ve cansız vatandaşlarımıza ulaştık. Ekip olarak 85'inci saatte bir vatandaşımıza ulaşıp çıkardık." Haberin Devamı için tıklayınız

Twitter ve Facebook daki paylaşım linkleri:

https://twitter.com/  : Mehmetçik, Adıyaman’daki sel felaketinde kaybolan vatandaşlarımızı, derin balçık alan içerisinde, yer altı görüntüleme cihazı ile arama çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye'nin gururu Remzi Başbuğ memleketi Nevşehir'de

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Assuva Savunma Sanayi İşletmecisi Remzi Başbuğ’u makamında kabul etti.

Ziyarette, deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere tamamen yerli yapım ile üretilen Proton Elıc Rb-ı M-2 If termal görüntülü arama cihazı AFAD'da kullanılmak üzere Vali İnci Sezer Becel'e takdim edildi.

Assuva Savunma Sanayii Başkanı Nevşehirli Remzi Başbuğ'a ziyaretinde Nevşehir Turist Rehberleri Odası (NERO) Başkanı Özay Onur'da eşlik etti.

Ürettiği yerli ve milli yer altı görüntüleme cihazlarıyla sadece Nevşehir değil tüm Türkiye'nin gururu olan Assuva Savunma Sanayii Başkanı Nevşehirli Remzi Başbuğ, ürettiği ürünler en son deprem bölgesinde bir çok canın kurtulmasına vesile olurken, sınır dışı hareketında da Türk ordusuna önemli bir rehber oluyor. Haberin devamı için tıkla

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Assuva Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ’u makamında kabul etti.

Türk savunma sanayisinde son yıllarda atılan adımlarda önemli aktörlerden olan Nevşehirli hemşehrimiz Başbuğ, ziyarette, deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere tamamen yerli yapım ile üretilen Proton Elıc Rb-ı M-2 If termal görüntülü arama cihazını Ürgüp Belediyesi arama kurtarma ekiplerince kullanılmak üzere Belediye Başkanı Mehmet Aktürk'e takdim etti.

Assuva Savunma Sanayii'nin ürettiği birbirinden değerli cihazlar Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde bulunan, terör unsurlarının tespitinde ve deprem, sel, çığ gibi felaketlerde aktif şekilde kullanılan Assuva da felaket bölgesinde Jandarma Genel Komutanlığı’yla koordineli olarak kurdukları ekiple aktif şekilde çalışmalara imza atmıştı. Haberin devamı için tıklayınız

Assuva Savunma Sanayi İşletmecisi Başbuğ, deprem bölgesi için Becel'i Ziyaret Etti

Nevşehir valisi İnci Sezer Becel, Assuva Savunma Sanayi İşletmecisi Remzi Başbuğ’u makamında kabul etti.

Ziyarette, deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere tamamen yerli yapım ile üretilen Proton Elıc Rb-ı M-2 If termal görüntülü arama cihazı AFAD'da kullanılmak üzere Vali İnci Sezer Becel'e takdim edildi. Haberin linki için tıklayınız

Rekortmen halterciye Assuva Savunma Sanayi’nden destek

Naim Süleymanoğlu Büyükler Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde yapıldı. Yarışmada Türkiye rekoru kıran Milli Haltercimiz Fatma Gül Çevik Türkiye şampiyonu oldu.

20 kategoride mücadelelerin yapıldığı şampiyonaya 29 ilden 100’ü kadın 323 sporcu katıldı…

Assuva Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, rekortmen haltercimiz Fatma Gül Çevik’e sponsor olma kararı verdiklerini söyledi.

Şampiyonada 81 koparma, 90 silkme yapan Türkiye rekortmeni halterci Fatma Gül Çevik’e sponsor olmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Remzi Başbuğ, “Şampiyon haltercimiz Fatma Gül için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız. Daha 14 yaşında bu başarıyı elde etmesi bizi oldukça memnun etti. Ülkemizi yurt dışında da başarıyla temsil edeceğine inanıyoruz. Tüm iş dünyasını böyle yetenekli gençlerimizi desteklemeye davet ediyorum. İnanıyorum ki; yeterli desteği alan tüm sporcularımız ülkemizi tüm spor branşlarında başarıyla temsil edeceklerdir.” Dedi.

Fatma Gül Çevik’in antrenörü Ferit Şen ise, “Assuva Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ’a yapmış oldukları destek için çok teşekkür ediyoruz. Bu tür destekler bizleri daha da motive ediyor.” Dedi.

Yapılan açıklamaya göre; Assuva Savunma Sanayi, genç sporcumuza, protein, halter ayakkabısı, eşofman, tişört, mont ve malzeme desteğinde bulundu…  Haberin linki için tıkla  

 

Assuva Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Nevşehirli gururumuz Remzi Başbuğ, NERO Başkanı Özay Onur ile görüştü.

Assuva Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, NERO Başkanı Özay Onur ile görüştü.

Savunma sanayinin yerli ve milli üretimde lider kuruluşlarından Assuva Savunma Sanayi’nin Nevşehirli sahibi Remzi Başbuğ, Nevşehir Turist Rehberleri Odası (NERO) Başkanı Özay Onur’u ziyaret etti.

Türk savunma sanayisinde son yıllarda atılan adımlarda önemli aktörlerden olan Nevşehirli hemşehrimiz Başbuğ, firmasınca üretilen ürünlerin Malezya’ya da ihraç edilmesi konusunda girişimlerde bulunan Onur ile görüştü. Üretimlerin bir ayağının da Nevşehir’e taşınarak kent ekonomisi ve istihdamına katkı sunulmasıyla ilgili fikir alış verişinde bulunuldu. Haberin linki için tıkla

Özel sektörde, adını patlayıcılara karşı geliştirdiği özel dedektörlerle duyuran Assuva Savunma Sanayii, araç ve dronelara monte edilmiş yeni projesini duyurdu.

TSK'ya ait askeri araçlar EYP tuzaklarını önceden görecek

Türk özel sektörü tarafından geliştirilen el yapımı patlayıcılara uzaktan duyarlı dedektörler üreten Assuva Savunma Sanayii, araç ve dronelara monte edilmiş yeni projesini duyurdu. Yer altı görüntüleme sistemleri konusunda dünyanın sayılı kuruluşları arasına girmeyi başaran Assuva Savunma Sanayii, Türk Silahlı Kuvvetleri için El Yapımı Patlayıcılarda önemli bir projenin testlerini başarıyla geçti. Terör örgütlerinin güvenlik güçlerimize yönelik kalleş tuzaklarını en az 50 metre uzaktan algılayan EYP dedektörleri karadan askeri araçlara, havadan ise dronelara monte edilerek kullanılabilecek. Assuva Savunma Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, “Yerin 50 metre altını gören cihazlarımıza yeni geliştirmeler yapıyoruz. Yer altı görüntüleme cihazlarımızın araçların önüne montajı üzerinde çalışıyoruz. Böylelikle yıllardır büyük kayıplar verdiğimiz terör saldırılarına dur demiş olacağız. Özellikle EYP tuzaklarını araçla giderken dahi en az 40-50 metre önceden tespit edebileceğiz. Bu sayede şehit haberlerine son vermek istiyoruz” dedi. Haberin Devamı İçin Tıklayınız
Türkiye'nin Gururu Nevşehirli Remzi Başbuğ Mehmetçik İçin Üretti Assuva Savunma Sanayi A.Ş sahibi Nevşehirli gururumuz Remzi Başbuğ, mağara ve tünellerde yerin 50 metre altını gösterebilen yer altı görüntüleme cihazı üretti.
Türkiye'nin Gururu Nevşehirli Remzi Başbuğ Mehmetçik İçin Üretti Assuva Savunma Sanayii Başkanı Nevşehirli Remzi Başbuğ gelişmiş ülkelerin bile hayranı olduğu sistemleri üretmeye devam ediyor. Drone ve İHA üretimi yapan Assuva Savunma Sanayii şirketi son yıllarda yer altını görüntüleme teknolojisine olan ihtiyacı göz önünde bulundurarak, bu alanda bir ilki başararak yerin 50 metre altını gösterebilen İHA'lar üretti. Geliştirdiği sistemlerle savunma sanayii sektörünün gözde şirketleri arasına giren Türk şirketi Assuva Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Nevşehirli Remzi Başbuğ, Mehmetçik için geliştirdikleri Proton Elıc RB-I M1 Askeri yer altı görüntüleme cihazıyla gurur duyduklarını söyledi. MAĞARA VE TÜNELLERDE YERİN 50 METRE DERİNİNİ GÖRÜYORUZ... Assuva Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ: "Sınır Dışı harekat bölgelerindeki zorlu coğrafya koşullarında, yerin 50 metre derinliğine kadar mağaralar, tüneller, menfezler, sığınaklar ve orman örtüsü içine gizlenmiş her türlü cisim TSK için artık sır olmayacak. Her türlü patlayıcıyı, silah ve mühimmatı, kimyasal maddeleri ürettiğimiz bu cihazla havadan görebiliyoruz. Son teknolojiyle ürettiğimiz yerli ve milli "Proton Elıc RB-I M1 Askeri yer altı görüntüleme cihazı" Mehmetçiğimizin sınır nöbetine güç katacak." dedi. Haberin devamı için tıklayınız
Arama kurtarma ve yer altı görüntüleme sistemleri konusunda dünyanın ilk drone'larını üreten Türk şirketi Assuva Savunma Sanayii, Yunanistan ordusunun envanterine girmeye hazırlanıyor.
Yunanistan ordusu tarihinde ilk kez, Türk özel sektörü tarafından üretilen drone'ları kullanmaya hazırlanıyor. Uzaktan algılama teknolojisi alanında drone üretmeyi başaran yerli savunma sanayi şirketi Assuva, Çin Silahlı Kuvvetleri'nin ardından şimdi de AB üyesi Yunanistan ordusuna girmeye hazırlanıyor. Assuva Savunma Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, Türk Kolluk Kuvvetleri'nin ardından NATO ve AB üyesi bir orduya yüksek teknoloji ürünü drone satmaya hazırlandıklarını belirterek şu bilgileri verdi: "Bir süre önce Yunanistan Savunma Bakanlığı ile yaptığımız bir anlaşma ile bizim ürettiğimiz 50 adet drone için ön kabul gerçekleşti. Gönderdiğimiz 2 adet drone, Yunan ordusu tarafından yapılan testlerden başarıyla geçti. Ürettiğimiz drone'lar daha çok havadan arama kurtarma çalışmaları, yer altı sığınaklarının tespiti, ormanda örtü altında canlı ya da cansız insan arama - bulma konularında hizmet verecek. Bu ülkeye yüksek teknoloji ürünü drone satışı konusunda gerekli izinler alındı. Türk Kolluk Kuvvetleri dışında ilk kez bir NATO üyesi orduya, bir Avrupa Birliği üyesi ülkeye malzeme satışı gerçekleştiriyoruz." Haberin devamı için tıklayınız
DefenseNews’te yer alan habere göre Türk şirketi Assuva’nın, Yunanistan Savunma Bakanlığı ile 50 adet İHA satımına yönelik bir sözleşme imzaladığını duyurduğu öne sürüldü.
Yunanistan Savunma Bakanlığı’nın, Türk şirketi Assuva Savunma Sanayi’nden 50 adet taktik insansız hava aracı (İHA) sipariş ettiği iddia edildi. DefenseNews’te yer alan habere göre Türk şirketi Assuva’nın, Yunanistan Savunma Bakanlığı ile 50 adet İHA satımına yönelik bir sözleşme imzaladığını duyurduğu öne sürüldü. Ayrıca şirketin, Yunanistan’da gönderilen 2 ‘Proton Elic RB-128’ drone’unun başarıyla testleri geçtiğini açıkladığı ifade edildi. Assuva Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ bu anlaşmanın, şirketin, hem NATO hem de Avrupa Birliği (AB) üyesi bir ülkeye yaptığı ilk ihracat anlaşması olduğunu söylediği belirtildi. Haberin devamı için tıklayınız
Türkiye'nin ilk yerli dronu, PKK tuzaklarını bozacak
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü pekiştiren yerli savunma ürünleri ülkemizin gurur kaynağı oluyor. PKK'lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcıları dünyada ilk kez uzaktan görüntüleyen Türk şirketin geliştirdiği drone çok sayıda ülkenin peşine düştüğü yüksek teknoloji ürünü araç haline geldi. TSK düşmanlarının korkulu rüyası Milli drone yerin 50 metre altını bile görüyor.. Terör örgütlerinin yıllardır yollara döşediği (amonyum nitratla ürettikleri el yapımı patlayıcı ve yabancı ülke yapımı) gelişmiş plastik patlayıcıları önceden farkeden sistemi Türk şirketi üretmeyi başardı.  Geliştirdiği sistemlerle savunma sanayii sektörünün gözde şirketleri arasına giren Türk şirketi Assuva Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, Mehmetçik için geliştirdikleri (mayın, EYP ve diğer tüm patlayıcı) uzaktan tespit sistemleriyle gurur duyduklarını söyledi. Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi ile Irak ve Suriye'de devam eden harekatlarda EYP tuzaklarına karşı geliştirilen sistemin büyük bir başarı hikayesi olduğunu anlatan Remzi Başbuğ, "36 kişilik AR-GE ekibimizin 14 yıllık çalışmasının başarısı bu" dedi… ŞEHİT HABERLERİ BİZİ KAHREDİYOR Terör örgütlerinin Mehmetçiğe kurduğu mayın ve EYP tuzaklarıyla çok sayıda askerimizin şehit düştüğünü belirten Başbuğ, “Her şehit haberi bizi derinden yaraladı. Tek bir askerimizin ayağına taş değmesini bile istemiyoruz. AR-GE ekibimiz de aynı ruh ve heyecanla büyük emek harcadı. Bugün dünyada en etkili patlayıcı sistemleri, terör örgütleri tarafından kullanılan bütün EYP modellerini, plastik, hibrit patlayıcıları uzaktan algılayan ve görüntüleyen bir sistemi geliştirdik, ordumuz sistemlerimizi en kritik sahalarda, zorlu koşullarda test ediyor" dedi… AĞAÇLARIN ALTINI, YERİN 50 METRE DERİNİNİ GÖRÜYORUZ Türk Silahlı Kuvvetleri'nin isteği doğrultusunda sürdürülen AR-GE çalışmaları sonunda terörle mücadelede eşik atlatacak yüzde 100 milli ürünlerin başarıyla test edildiğinin altını çizen Assuva Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, şu bilgileri verdi: "Askeri drone konusunda iki ayrı tip geliştirdik. Harekat bölgelerindeki zorlu coğrafya koşullarında, yerin 50 metre derinliğine kadar mağaralar, tüneller, menfezler, sığınaklar ve orman örtüsü içine gizlenmiş her türlü cisim TSK için artık sır değil. Her türlü patlayıcıyı, mühimmatı, kimyasal maddeleri hatta teröristlerin tedavisinde kullanılan ilaçları, kremleri havadan görebiliyoruz.  Haberin devamı ve linki için tıklayınız
Yeraltı arama ve görüntüleme sistemlerinden, geliştirdiği drone ile savunma sanayiine yönelen Assuva Savunma Sanayi, ikinci yatırım merkezi olarak Kastamonu Taşköprü’yü seçti.
Türkiye'nin önde gelen yeraltı görüntüleme sistemleri üreticisi Assuva Savunma Sanayi, İstanbul Kurtköy'ün ardından, Kastamonu Taşköprü'yü ikinci yatırım alanı olarak ilan etti. Assuva Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, Türkiye'nin teknoloji geliştirme ve üretiminde bölgesel güç olacağına inandığını belirterek "Savunma Sanayii'nde yeni yatırımlarımızı Kastamonu Taşköprü'de bize tahsis edilen alana yapacağız. Burada üretim ve eğitim alanlarımız olacağından hizmet sektöründe çalışacağımız farklı ve yoğun bir yatırım sürecine gireceğiz" dedi. Taşköprü'de yatırım için atılan adımın, bölgenin imajını da değiştireceğini söyleyen Başbuğ, "Teknoloji sektöründe lider olmak ve adımızı dünyaya duyurmak için Taşköprü'de bir adım attık. Teknolojik cihazlarımızı üretmek, satmak ve eğitimlerini vermek için kollarımızı sıvadık" şeklinde konuştu.  Haberin devamı için tıklayınız
Savunma Sanayi'nin önde gelen şirketlerinden biri olan Assuva kimindir, sahibi kimdir, ne zaman ve nerede kuruldu? İşte detaylar:
Yunanistan'a İHA satan Assuva Savunma Sanayi şirketinin sahibi Remzi Başbuğ'dur. Şirket İstanbul'da faaliyet gösteriyor. Şirketin bünyesinde ise drone ve İHA üretimi yapılıyor. Ancak son yıllarda yer altını görüntüleme teknolojisine olan ihtiyacı dikkate alan şirket bu alanda bir ilki başararak yerin 50 metre altını gösterebilen İHA'lar üretti. Üretilen bu İHA'lara özellikle de yurt dışından yoğun bir talep var. İHA'ları alanlar arasında şimdilerde Yunanistan da bulunuyor.  Yunanistan'a satılan yerli İHA'nın yazılımı ve donanımı tamamen yerli imkanlarla üretildi. Proton Elic isimli bu cihaz 2 milyon dolardan satışa çıkarılmıştı. Şirketin sahibi Başbuğ, “15 yılı aşkın bir süredir bu işin içindeyim. Önceleri arayıcı olarak bu işe başladım. Hobi olarak başladığım bu işte Amerika ve Almanya’da eğitimler alarak bu tür cihazlarda sürekli kendimi geliştirdim. Sonrasında ise ‘Daha iyisini yerli olarak nasıl yapabilirim?’ diye kafa yormaya başladım. Önceleri basit dedektör satışıyla başladığım yeraltı görüntüleme cihazlarını geliştirmeye başladım. Birkaç mühendis arkadaşı da ekibimize dahil ettim. Şu anda tamamen yerli imkanlar ve yerli yazılımla Proton Elic adını verdiğimiz 2 milyon dolarlık dünyanın en teknolojik cihazını ürettik.” demişti.  Haberin Devamı için tıklayınız

WordPress Lightbox
tr_TR